Μακιγιάζ εποχής 60″s

Τα 60″s είναι μια από τις πιο επαναστατικές δεκαετίες.Από όποια πλευρά και να το δούμε,η δεκαετία του 60 άλλαξε   τον κόσμο αρκετά.Το μακιγιάζ και η μόδα μιας τέτοιας δεκαετίας δε θα μπορούσε παρά να έχει έντονο ύφος και χαρακτήρα.Μιλάμε για την δεκαετία όπου η Mary Quant έφερε στην ανθρωπότητα τη μίνι φούστα,ο Vidal Sassoon έφερε τον όγκο στα μαλλιά.

Το μακιγιάζ των 60’s έχει δύο πλευρές.Το φυσικό ή ακόμα το καθόλου μακιγιάζ ερχόμενο από την εποχή των hippies και από την άλλη το πολύ δραματικό και γεωμετρικό μακιγιάζ.

Η τάση της εποχής έχει έμφαση στα μάτια.Τα μάτια είναι τονισμένα σε αντίθεση με το υπόλοιπο πρόσωπο που είναι απλό και άνοστο για να τονίζει ακόμα περισσότερο τα μάτια.

Οι σκιές στα μάτια είναι ματ και τα χρώματα είναι κυρίως το άσπρο το μαύρο και το γκρι και σε σπάνιες περιπτώσεις παστέλ πράσινου και μπλε.Η πολλή μάσκαρα δεν επαρκεί και πάντα τελειοποιούσαν το μακιγιάζ με ψεύτικες βλεφαρίδες και στο κάτω βλέφαρο με eyeliner.

Τα χείλη δεν πρέπει να είναι πιο έντονα από τα μάτια για αυτό το λόγο οι αποχρώσεις είναι ροδακινί πορτοκαλί και κοραλλί. Πάντα ματ και συχνά χρησιμοποιούσαν βαζελίνη για λάμψη.

Το πρόσωπο είναι πουδραρισμένο και ματ,και τα ρουζ είναι σε φυσικές αποχρώσεις.

Τα φρύδια είναι τονισμένα με μολύβι αλλά και λεπτά.

Το μακιγιάζ της δεκαετίας 60’s συνεχίζει μέχρι και τώρα να επηρεάζει τη μόδα,το βλέπουμε άλλωστε συνεχώς στα catwalks αλλά και στις εμφανίσεις διασήμων.

5994 Συνολικές Προβολές 2 Προβολές Σήμερα